X-akseli Oy on vuonna 2008 perustettu terveydenhuollon sektorille eri­koistunut IT-järjestelmätoimittaja. Päätuotteemme on potilasvirran hallintaan erikoistunut AKSELI-järjestelmä.

Missiomme: avoimuus & yhteistyö

Uskomme kaikissa toimissamme vakaasti avoimuuden ja yhteistyön voimaan, mikä tekee meistä poikkeuksellisen jär­jestelmätoimittajan. Uskomme asiakkaan oikeuteen valita ratkaisunsa järjestel­mä- ja toimittajariippumattomasti. Siksi tuotteemme perustuvat järkeviin avoi­men lähdekoodin ratkaisuihin, joita kaikki pystyvät hyödyntämään.

X-akseli on työntekijöidensä omistama yhtiö, joka korostaa yhteisen hyvän merkitystä omien etujen tavoittelun sijasta. Parhaaseen tulokseen päästään vain yhdessä kasvamalla ja kehittymällä – avoimen kommunikaation ja tiiviin yhteistyön avulla. Yrityksemme vahvuus nojaa laajaan liiketoiminta- ja teknologiaosaamiseen, jotka yhdistyvät työntekijöissämme hyvin ainutkertaisella tavalla.

Emme puhu vain tekniik­kaa, vaan ymmärrämme aidosti asiakkaan tarpeita – nykyisiä ja tulevia. Rohkeasti erilaisena yrityksenä tarjoamme asiakkaillemme valmiit rakennuspalikat, joista järjestelmä voidaan rakentaa juuri oikean kokoiseksi ja muotoiseksi. Ja mikä parasta, meidän rakennuspalikoitamme voidaan käyttää uudelleen ja uudelleen prosessin eri kohdissa.

X-akseli työpaikkana

Me X-akselilla viihdymme työssä poikkeuksellisen hyvin. Meillä tehdään töitä rennolla otteella hyvän työn jälkeä arvostaen. Annamme työntekijöillemme paljon vapautta ja sitä kautta vastuuta.

Tule meille töihin?

Jätä avoin hakemuksesi.

Työntekijöidemme tarinoita

 • Niclas
  Niclas Ohjelmoija

  Niclas on Aalto yliopiston tietotekniikniikan opiskelija, joka toimii X-akselilla ohjelmoijana. Kandivaiheen loppuopintoja suorittava Niclas päätyi X-akselille suositusten kautta.

  – X-akselilla oli tarvetta ohjelmoijille ja yrityksessä työskentelevä tuttavani soitti minulle ja hetkessä olin jo työhaastattelussa.

  Siitä aukeni työmahdollisuus X-akselilla ja nyt Niclaksen työtehtäviin kuuluvat Akseli-järjestelmän ohjelmiston kehittäminen ja uusien ominaisuuksien luominen.

  – Saan luoda ja kehittää ohjelmistomme asiakkaille näkyvää osaa eli itsepalvelupäätteiden, info- ja ovinäyttöjen sekä pääkäyttäjän käyttöliittymän näkymää. Tarvittaessa sukellan pintaa syvemmälle mahdollistaakseni tietyn ominaisuuden luomisen.

  Tehtävät saavat viihtymään Niclaksen työssään, sillä hän nauttii luoda uutta ja kehittää olemassaolevaa.

  – Olen aina pitänyt uuden luomisesta ja siitä, että voin vaikuttaa siihen, mitä teen. Paras palkinto tehdylle työlle on se, kun saan kuulla käyttäjän tyytyväisyydestä luomaani kohtaan.

 • Kavita
  Kavita Ohjelmistotestaaja

  Kavita on työskenellyt X-akselilla vuodesta 2015 lähtien ohjelmistotestaajana, josta hänellä on usean vuoden kokemus jo aikaisemmilta vuosilta eri yrityksissä. Kavita työskentelee tiiviissä yhteistyössä ohjelmiston kehittämistiimin kanssa.

  – Työni sisältää Akseli-järjestelmän ja ohjelmiston analysointia. Testaan, että ohjelmisto täyttää määritellyt vaatimukset ja annan objektiivista palautetta testieni perusteella ohjelmiston kehitystiimille.

  Akseli-järjestelmä on Kavitalle mieluinen testaamisen kohde, koska hän arvostaa terveydenhuollon toimintaa. Intiasta Suomeen tullut Kavita pitää tärkeänä myös X-akselin tapaa suhtautua työntekijöihin.

  – Yksi syy, miksi päädyin X-akselille, on saada olla mukana kehittämässä sellaisen tuotteen laatua, jota käytetään terveydenhuollon alalla. Lisäksi X-akselissa osataan suhtautua oikealla tavalla ammatilliseen kehittymiseen ja työntekijöitä arvostetaan täällä. Työkaveri ovat myös mukavia ja eloisia.

 • Roberto
  Roberto Suunnittelija

  Roberto tuli X-akselille suunnittelijan tehtäviin elokuussa 2014 . Takanaan hänellä on usean vuoden kokemus eri alojen työtehtävistä eri puolilla maailmaa – Australiassa, Kaakkois-Aasiassa ja Euroopassa. Roberto vastaa omalta osaltaan Akseli-järjestelmään liittyvistä ohjelmointitöistä ja erityisesti asennuksen työkalujen suunnittelusta ja toteutuksesta. Tekeepä Roberto itsekin asennustöitä tarvittaessa.

  Robertolle työskentelyssä tärkeää ovat ihmiset, joiden kanssa työtä tehdään.

  – Työskenteleminen X-akselilla on mieluisaa. Uuden oppiminen muilta ja kehittyminen vievät eteenpäin. Myös työn sisältö merkitsee.

  Roberto kokee, että X-akselilla työtä ei tehdä vain rahan takia, vaan taustalla on hyvä tarkoitus.

  – Teemme työtä terveydenhuollon järjestelmien kehittämiseksi. Tämä hyödyttää monia ihmisiä ja toivottavasti parantaa myös elämänlaatua.

 • Daniel
  Daniel Ohjelmoija

  Daniel on työskennellyt X-akselilla kesäkuusta 2012 lähtien. Hän on työskennellyt niin tutkimuksen kuin ohjelmoinnin tuotekehityksen puolella ja pitääkin työn monipuolisuudesta ja siitä, että pääsee haastamaan itseään. X-akseli on Danielille myös esimmäinen vakituinen työpaikka.

  Työkaverit ovat Danielin mukaan läheisiä ja ilmapiiri tuntuu kuin perheeltä. Kun organisaatio ei ole jäykkä, on aikaa huomioida kaikki työntekijät.

  – Tuntuu, että omilla näkemyksillä ja mielipiteillä on arvoa ja että työ on merkityksellistä. X-akselilla kehitetään uusia ideoita ja katsotaan eteenpäin, mikä näkyy mm. sairaaloiden toiminnan tehostumisena.

Kirjoita hakusi ja paina Enter