Nya barnsjukhuset

en inspirerande affärsupplevelse med avatarer

Fakta

  • KUND: HUS (Nya barnsjukhuset)
  • ÖPPNAT: 9/2018

Bilder

Fördelar

  • Akseli vägleder och ger råd på ett tilltalande sätt som passar ett barnsjukhus
  • Avatarerna är en del av sjukhusets bildspråk och mildrar patienternas oro genom att göra besöket till ett äventyr
  • Sjölvincheckningen hjälper kunderna att hitta i de stora och mångsidiga lokalerna

HUS valde Akseli

Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS är en samkommun som bildats av 24 kommuner. Dess uppgift är att producera tjänster inom specialsjukvård och vård av utvecklingsstörda för medlemskommunernas och deras invånares behov. Våren 2017 tecknade HUS ett avtal med X-akseli om upphandling av ett servicestyrnings- och lokalhanteringssystem.

Enligt avtalet levererade X-akseli till Nya barnsjukhuset i Helsingfors ett totalsystem som möjliggör betjäning av hundratals barnkunder varje dag.

Avatarerna förtjusar

I Nya barnsjukhuset innehåller Akseli-systemet, utöver den egentliga programvaran, även hundratals apparater som tillsammans vägleder barnen och deras vårdnadshavare till rätt väntrum längs med sjukhusets korridorer dekorerade med muraler. Akseli förvandlar de unga patienternas sjukhusbesök till en smidigare och roligare upplevelse, då redan vid entrén eller i parkeringshuset får barnet välja en virtuell figur, en avatar, med sig till sitt besök. Avataren skrivs ut på både kvittot och på armbandet. Den används även då barnet kallas in till mottagningsrummet, vilket ger en möjlighet för vårdpersonalen att starta en trevlig och lättsam diskussion med barnet.

Vid sidan om de sedvanliga funktionaliteterna hjälper Akseli till även med lokalhanteringen och skiftplaneringen samt underlättar analyseringen av sjukhusets verksamhet tack vare Akselis statistik. Verktygen ämnade för medarbetarna, såsom patientöverföringar mellan arbetspar och uppföljning av patientflödet i realtid, möjliggör en allt högre arbetseffektivitet i hela sjukhuset. Akseli-systemet har framgångsrikt utnyttjats i Nya barnsjukhuset allt sedan hösten år 2018.

Kom igång med Akseli

TA KONTAKT – LÅT OSS SE HUR AKSELI KAN HJÄLPA ER