Helppo, yksinkertainen ja nopeampi tapa. Näin summaa Satu Malmqvist Akseli RANNE® -järjestelmän edut verrattuna aikaisempaan potilasrannekeratkaisuun. Satu työskentelee erikoissuunnittelijana Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Hän on mukana erilaisissa kehityshankkeissa, mitä kautta myös potilasrannekeasiat ovat tulleet tutuiksi.

– Meillä on askarreltu riittävästi, jatkaa Satu syistä vaihtaa vanhat potilasrannekkeet Akseli RANNE® -järjestelmään.

Vanhat rannekkeet olivat työläitä; niiden kanssa työaikaa kului kirjaimellisesti askarteluun. Potilastiedot kirjoitettiin rannekkeisiin käsin, mikä saattoi aiheuttaa tietoihin tulkinnanvaraisuutta ja jopa epäselvyyksiä.

Akseli RANNE® -järjestelmä koostuu ohjelmistosta, ranneketulostimista ja potilasrannekkeista. Rannekkeet tulostetaan suoraan potilastietojärjestelmän kautta, jolloin virhetietoja ei rannekkeeseen pääse vilahtamaan. Erityisen tärkeää kokonaiskuvan kannalta on rannekkeeseen tulostettava viivakoodi, jota hyödynnetään muun muassa fysiologisten parametrien langattomassa mittaamisessa.

Helppokäyttöisyys yllättänyt positiivisesti

Akseli RANNE® -järjestelmä on käytössä koko Oulun yliopistollisessa sairaalassa ja Oulaskankaan yksikössä. Yhteensä noin 60 eri yksikköä käyttää järjestelmää päivittäin. Yksiköt ovat itse olleet aktiivisia rannekejärjestelmän saamiseksi, sillä elämä yksiköissä on helpottanut käyttöönoton jälkeen. Vastaanotto on ollut ennen kaikkea positiivista ja yllättänyt helppokäyttöisyydellään.

– Olen saanut usein koulutuksen yhteydessä kuulla, että jaa, tässäkö tämä oli. Henkilökunta selviää lyhyellä opastuksella, Satu kertoo kokemuksistaan käyttöönotoista.

Most Recent Projects

Kirjoita hakusi ja paina Enter