Uusi lastensairaala

Avatareilla innostava käyntikokemus lapsille

Tiedot

  • ASIAKAS: HUS (Uusi lastensairaala)
  • AVATTU: 9 / 2018

Kuvia

Hyödyt

  • Akseli opastaa ja neuvoo lastensairaalalle sopivaan ilmeikkääseen tyyliin
  • Avatarit ovat osa sairaalan kuvitusta ja pehmentävät käyntiä tehden siitä seikkailun
  • Itsepalvelupäätteet auttavat löytämään perille laajoissa ja monipuolisissa tiloissa

HUS valitsi Akselin

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS on 24 kunnan muodostama kuntayhtymä. Sen tehtävänä on tuottaa jäsenkunnille ja niiden asukkaille tarpeellisia erikoissairaanhoidon ja kehitysvammahuollon palveluja. HUS solmi X-akselin kanssa sopimukseen palvelunohjaus- ja tilanhallintajärjestelmän hankkimisesta keväällä 2017.

Sopimuksen myötä X-akseli toteutti Helsinkiin kohonneeseen Uuteen lastensairaalaan kokonaisjärjestelmän, joka mahdollistaa satojen lapsiasiakkaiden palvelemisen päivittäin.

Avatarit ihastuttavat

Uuden lastensairaalan Akseli koostuu ohjelmiston ohella sadoista laitteista, jotka ohjaavat lapset huoltajineen läpi seinämaalauksin koristellun sairaalan oikeaan odotusaulaan. Akselin avulla pikkupotilaan käynti on pehmeämpi ja iloisempi, koska he saavat heti aulassa tai parkkihallissa valita oman, rannekkeeseen tulostettavan avatarin eli virtuaalihahmon. Avatarit antavat myös ammattilaisille oivan tilaisuuden kutsua pikkupotilaat hahmon avulla sisäään ja aloittaa keskustelu kevyemmällä aiheella.

Muiden perinteisien ominaisuuksiensa ohella Akseli auttaa Uuden lastensairaalan tilojen hallinnassa ja työaikojen suunnittelussa sekä helpottaa sairaalan toiminnan analysoimista tuottamansa tilastotiedon avulla. Ammattilaisten käyttöön suunnitellut työkalut kuten työparisiirrot ja potilasvirran reaaliaikainen seuranta mahdollistavat myös tehokkaamman työskentelyn koko sairaalan alueella. Uuden lastensairaalan Akseli palveluineen on ollut menestyksekkäästi käytössä syksystä 2018.

Ota Akseli käyttöön

OTA YHTEYTTÄ NIIN KATSOTAAN MITEN AKSELI VOI AUTTAA TEITÄ.